Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Κατεχόμενη Αγκαστίνα: Βρέθηκαν οστά αγνοουμένων

Share this:

Ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων αγνοουμένων, στην κατεχόμενη Αγκαστίνα, δημιουργεί ο εντοπισμός μικρού αριθμού οστών σε χωράφι.

Μετά τον εντοπισμό το 2013, των οστών τριών αγνοουμένων, η δικοινοτική ομάδα της Διερευνητικής Επιτροπής, επέκτεινε πριν από τρείς μήνες τις εκσκαφές στην Αγκαστίνα, αφού οι πληροφορίες έκαναν λόγο για επτά συνολικά αγνοούμενους, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί πριν από μερικές μέρες μικρός αριθμός οστών.

Τα πλάνα είναι από επίσκεψη σήμερα στην περιοχή, του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων. Οπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της δικοινοτικής ομάδας, οι πληροφορίες αναφέρονται σε τέσσερις Ε/κ που τάφηκαν στην περιοχή, πέραν των τριών που είχαν ανευρεθεί πριν από τέσσερα χρόνια.

Όπως είπε ο Γιάννης Ιωάννου Γεωλόγος- Μέλος της ομάδας εκσκαφών ΔΕΑ «Η περιοχή που ψάχνουμε είναι όπως βλέπετε αρκετά μεγάλη, για να εντοπίσουμε αν υπάρχουν και άλλα οστά αγνοουμένων.»

«Μέχρις στιγμής ανευρέθηκαν μερικά μόνο οστά, όχι όμως τόσα, ώστε να επιβεβαιώνουν τον αριθμό (των αγνοουμένων) που αναζητούμε.» πρόσθεσε.

Τ/κ μέλος εκσκαφών ΔΕΑ είπε ότι «Φυσικά είμαστε ικανοποιημένοι όταν εντοπίζουμε οστά, για να πούμε στις οικογένειες των αγνοουμένων ότι βρήκαμε έστω, κάποια οστά των αγαπημένων τους.»

Ωστόσο, συγκλονίζουν οι αναφορές του τουρκοκύπριου μέλους της ομάδας εκσκαφών Μουσταφά Εμρέ, για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Η περιοχή είναι μεγάλη σε έκταση και κάθε χρόνο, τονίζει, το χωράφι οργώνεται, με αποτέλεσμα να μετακινούνται τα οστά και η ανεύρεσή τους να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

«Κοιτάζουμε με τα μάτια. Η διαδικασία προχωρεί με αργούς ρυθμούς γιατί χρησιμοποιούμε τον εκσκαφέα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί δεν αναζητούμε τα λείψανα όλου του σώματος, αφού τα οστά είναι διασκορπισμένα σε όλο το χωράφι. Για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και αργοί.» εξήγησε.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι εκσκαφές στην περιοχή της Μόρφου σε πηγάδι δεν είχαν αποτέλεσμα και για το λόγο αυτό η ΔΕΑ σταμάτησε την όλη διαδικασία


Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2kyulI9

February 03, 2017 at 10:50PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος